CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Rabu, 2 November 2011

Hoi ,Hoi ,Hoi..Aku kembali Lagi

Asalamualaikum. Tetiba ada mood nak semakkan blog yg memang semulajadi dah berhabuk ni.Jadicaku ada sikit lah tips yg tak seberapa nak boleh.tu pon main copy2 je..haha.itulah rahsia kejayaan aku yg tak seberapa nak jadi. So terima jelah yee petua or tips ..hehe :)...KAMI BOLEH..tPI apa kene mengena ???

 * Drum roll , please..

PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA!!!!!!!
Asas 5 jari


Jari telunjuk   : usus


Jari tengah   : Jantung


Jari Manis      : Imuniti


Jari kelingking    : Rahim/Tulang Belakang
cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik…perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.


seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system dalaman perempuan kita  pulak, adalah dengan melihat  pada jari kelingking kita…kalau jari kita  meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.


Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin…cube cek tapak tgn masing2, kalo yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

selain itu, pernah tak sahabat2 mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau lembab ke???
jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.


jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.


selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki  maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya..seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya kita sebagai seorang wanita.cuba sahabat2 tengok
pada kuku setiap jari anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna anda mengalami hormon yang tidak seimbang.


.tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..insya allah...ITULAH SAHAJA YANG SAYA PELAJARI  MENGENAI RAHSIA PENYAKIT DI SEBALIK TAPAK TANGAN....wallahu`alam....
(sama2 kita renungkan ini: Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit,tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang)
~MORAL: JAGALAH KESIHATAN KITA..IA ANUGERAH YANG TIDAK TERNILAI DARI YANG MAHA ESA....:-)~

bye-bye 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan